diumenge, 7 d’abril del 2013

MANIFEST "POR LA IGUALDAD EN LA CULTURA"



En el nostre país, la desigualtat de gènere en l’àmbit de la cultura és una realitat a la qual ja no podem per més temps donar l’esquena i que hauria de ser sobre la taula de qualsevol organisme, públic o privat, que tingui interessos en aquest camp. Lamentablement la Llei d’igualtat del 2007 sembla, sis anys després, no obeir els seus propòsits, per la qual cosa podem parlar d’involució i no dels desitjats i tan necessaris avenços.

A dia d’avui, ni les dones ocupen en igualtat de condicions els llocs de responsabilitat que els pertocarien, ni l'oferta cultural és compartida entre homes i dones, tal com correspondria en una societat democràtica. Per no parlar dels models culturals, que són encara androcèntrics, i que ni tan sols la perspectiva de gènere és present als plans d’estudis.
És per això que AMIT (Asociación de mujeres investigadoras y tecnólogas), CLÁSICAS Y MODERNAS (Asociación por la igualdad de género en la cultura), MAV (Mujeres en las artes visuales) i CIMA (Asociación de mujeres cineastas y de medios audiovisuales) van aprovar l'1 de març de 2013 el Manifest “Por la igualdad en la cultura”, una petició dirigida al Ministeri de Cultura a través del web CHANGE.ORG i que ja compta gairebé amb un miler de signatures.

Si vols una cultura més paritària, construïda colze a colze entre dones i homes en igualtat de condicions, pots afegir la teva signatura a aquesta petició.