dimarts, 13 de gener del 2015

JO LLEGEIXO, TU LLEGEIXES, ELLS ESCRIUEN

Les companyes de Projecte Ella ens han demanat un article per estrenar el 2015 al seu web. I sent com és el nostre un observatori consagrat a les dones i a la cultura, què millor que parlar sobre les dificultats que encara tenen per a crear les dones creadores, de la disciplina que siguin?

Aquí teniu doncs l'article de Mª Àngels Cabré "Jo llegeixo, tu llegeixes, ells escriuen", que vol ser un al·legat a favor de la llibertat creadora per als dos sexes, incloses les dones. I és que una cultura que no sigui compartida no és cultura ni és res més que patètic i estèril exercici de dominació.
Així comença: "Són molts els racons del planeta on ara mateix hi ha una noia o una dona imaginant en el seu cap el llibre que voldria escriure, la peça artística que voldria crear, la música que voldria compondré o la pel·lícula que voldria filmar. Es tracta sense dubte d’una dona valenta, moguda per sanes ambicions, vocacional i amb moltes ganes d’explicar-li al món aquest altre món que bull dins el seu cap. Però en alguns moments dubta [...]".

Clásicas y Modernas ha publicat la versió en castellà.