dijous, 12 de febrer del 2015

UN 2014 DE CINEMA "EN MASCULÍ"

Com ja preveia l'Informe 2014 del nostre Observatori, Directores, productores i guionistes al cinema català recent, fàcilment extrapolable al cinema que es fa a tot l'Estat espanyol, 2014 no podia ser un any bo per a les dones que fan cinema, ni tampoc per a les dones que veiem reflectides a les pantalles. Això sí, ha estat un any gloriós en matèria d'espectadors i de recaudacions, cosa de la qual ens alegrem. Però a quin preu? Doncs al preu de què les dones estiguin infrarepresentades (darrere la càmera) i mal representades (davant de la càmara). I és aquest el cinema que volem?

Per a reflexionar sobre la qüestió, la revista cinematogràfica La Crítica ha publicat el reportatge "Un año de fracasos para la igualdad" (gracias per demanar la opinió de l'OCG!). I també Mª Àngels Cabré, la nostra directora, ha publicat al blog "Ellas" de El País Digital "Unos Goya muy machos".
Sigui quin sigui el futur del nostre cinema el 2015, no podran dir que no ho vam avisar...

[A la foto, Alberto Rodríguez recollint el Goya a la millor direcció per La isla mínima. Darrere, d'esquerra a dreta, Álex de la Iglesia, David Trueba i Jose Luis Cuerda.]