dissabte, 14 de març del 2015

L'EUROPA QUE SÍ PENSA EN LES DONES


Al voltant de la celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora, l'OCGènere va tenir l'oportunitat d'assitir al seminari L'apoderament de les dones i les nenes a través de l'educació que va tenir lloc al Parlament Europeu. Una trobada per a la premsa que ens va permetre escoltar a diversos euridiputats i variades personalitats reflexionar al voltant d'un tema tan clau i determinant per al futur d'una Europa en igualtat.

El blog "Mujeres" de EL PAÍS ha publicat La Europa que sí piensa en las mujeres, una petita crònica de Mª Àngels Cabré (directora de l'OCGènere) sobre aquesta trobada, pensada per a recordar que la situació de les dones no és un tema secundari dins de la Unió Europea, sinó ben principal.
Va resultar realment interessant i fructífer escoltar a eurodiputats com Ernest Maragall o a professionals com la periodista de la televisió egípcia Mona Sewilam, que va demanar una major complicitat d'Europa amb les dones de països veïns els drets de les quals es veuen diàriament conculcats.

Llegir l'article aquí.