diumenge, 6 de desembre del 2015

PREMI DE PERIODISME MARÍA LUZ MORALES

L'OCGènere ja fa tres anys que treballa en l'àmbit de les dones i la cultura, organitzant activitats i redactant informes sectorials que denuncien la falta de paritat i, en conseqüència, l'existència d'una realitat cultural discriminatòria que a les administracions sembla preocupar-los ben poc.
Ara hem donat un pas endavant i hem organitzat, juntament amb La Vanguardia i amb la Fundació Bancària "La Caixa", que fa una feina magnífica en àmbits pels quals el sector privat no s'acostuma a preocupar, el PREMI DE PERIODISME MARÍA LUZ MORALES.

El premi vol recordar a aquesta gran dama del periodisme que va ser la gallega, i barcelonina d'adopció, María Luz Morales, i està destinat a premiar treballs que versin sobre l'empoderament de les dones en qualsevol de les seves modalitats. Premiarà amb 4.000 € un article publicat en paper o digital durant el 2015 i donarà un accèssit de 1.500 € a un altre treball periodístic aparegut en qualsevol dels nous formats digitals (blogs, webdocs, podcasts...). Formen part del jurat persones de demostrada solvència com ara Mary Nash (catedràtica de la UB especialitzada en història de les dones), Neus Bonet (degana del Col.legi de Periodistes de Catalunya) i els periodistes Lluís Reales i Salvador Alsius.

Us convidem a consultar les bases aquí.
Per a més informació: "Premio María Luz Morales para artículos sobre el empoderamiento de la mujer".