dilluns, 8 d’abril del 2013

EL CoNCA AUDITA ELS ORGANISMES CULTURALS PÚBLICS


El Consell Nacional de la Cultura i de las Arts (CoNCA), presidit per Carles Duarte, és un organisme destinat a renovar les polítiques culturals.
 
Així, en el seu darrer informe anual, Crisi. Incerteses. Sinergies. Estat de la Cultura i de les Arts 1 - 2013,  a l’apartat titulat “Els compromisos del CoNCA”, es compromet a “Impulsar des del CoNCA la constitució dinàmica de l’Observatori de la Cultura que tingui com a objectiu la recollida i la sistematització de dades útils i significatives sobre la realitat cultural del país, segons models de canvi”. 
Tot i que el CoNCA, en la seva curta trajectòria (va néixer al març del 2009), no ha fet mai esment a la greu problemàtica que afecta la nostra cultura des del punt de vista de gènere, volem entendre que quan parla de “models de canvi” no l’exclou. Cal afegir aquí que des de l’OCG farem el possible perquè passi a ser una de les seves preocupacions.
I és per això que ens alegra que hagi comunicat la seva intenció d’auditar tres dels grans equipaments culturals catalans (el MNAC, l’Auditori i el Mercat de les Flors), un primer pas al qual seguirà l’auditoria de tots els equipaments culturals que estiguin participats per la Generalitat.
Volem pensar que aquest fet serà el començament d’una política basada en la radiografia fidel de la realitat i en el seu conseqüent anàlisi, i que aquests permetran prendre mesures destinades a propiciar canvis positius que no excloguin la paritat en la cultura.